Sunset Walk: wandel mee in Noordwijk om aandacht te vragen voor hersenaandoeningen

juli 2022 In Actie Willem van Altena
Noordwijk aan zee, The Netherlands, February 26, 2022; Children playing on a beach path with the lighthouse of Noordwijk aan Zee in the background.

De Hersenstichting organiseert op zaterdag 9 juli de Sunset Walk. Een sponsor-strandwandeling in Noordwijk, die bedoeld is om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening.

In Nederland leven momenteel meer dan 4 miljoen mensen die dagelijks te maken hebben met de gevolgen van een hersenaandoening. Een grotendeels onzichtbaar probleem, dat echter wel degelijk een grote impact heeft op het dagelijks functioneren. De Hersenstichting wil zich inzetten voor meer bewustwording en begrip.

Vuurtoren

Wie mee wil doen aan de Sunset Walk kan dat op twee manieren doen. Allereerst kunnen mensen naar Noordwijk komen en meedoen aan een wandeling van 5 of 10 kilometer. Voor mensen die dat wat te ver vinden is er ook een korte route van 3,5 kilometer. Die is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De Sunset Walk begint ter hoogte van de vuurtoren en gaat door de duinen en langs het strand. De starttijd is tussen 18.00 en 19.30 uur.  Meewandelen –ongeacht de afstand- kost 15 euro per persoon, voor kinderen kost het 5 euro.

Vanuit huis

Een tweede manier om aan de Sunset Walk op 9 juli mee te doen is een wandeling vanuit je eigen huis. Voor wie Noordwijk wat ver weg is, of voor wie liever in alle rust in de eigen omgeving wandelt is dat een prima alternatief. De tarieven zijn hetzelfde als voor de wandeling in Noordwijk.

Aanmelden voor de Sunset Walk kan via deze link.