Bekijk nu Congres Nieuws MSVirtual 2020

december 2020 ECTRIMS 2020 Van de redactie
AI (artificial intelligence) icon set.

Dit jaar was de 8e gezamenlijke bijeenkomst van de ECTRIMS en ACTRIMS gepland in Washington DC. Door COVID-19 is het dit jaar onmogelijk gebleken om af te reizen naar een fysieke locatie om daar de nieuwste ontwikkelingen omtrent MS met elkaar te bespreken. Daarom koos de organisatie ervoor om een virtueel congres te organiseren onder de naam MSVirtual 2020.

Het virtuele congres werd van 11 tot en met 13 september 2020 gehouden, met twee weken daarna op 26 september nog een reprise met daarin zeker ook nog een aantal hoogtepunten. Het congres werd geopend met een lezing van dr. Helen Tremlett over het MS-prodroom. U kunt daarvan een verslag vinden in onze CongresNieuws Neurologie uitgave.

Daarnaast werd tijdens dit congres aandacht besteed aan onder meer vermoeidheid en cognitieproblemen. Facetten van MS die in het verleden niet altijd de aandacht kregen die ze verdienden.

Dit congresverslag biedt u als lezer een selectie van highlights van de lezingen en posters die virtueel werden gepresenteerd tijdens de MSVirtual 2020, onder redactionele verantwoordelijkheid van de uitgever.