BEKIJK NU HET ECTRIMS CONGRESNIEUWS 2023

januari 2023 Special Van de redactie

BEKIJK DE SPECIAL HIER

Dit jaar was ECTRIMS zowel op locatie in Amsterdam als virtueel bij te wonen. Hierdoor was het mogelijk om met een internationaal gezelschap aan collega’s van gedachten te wisselen over de laatste ontwikkelingen rondom multiple sclerose; zowel offline als online.

Zoals elk jaar kwamen tijdens het congres alle facetten van MS aan bod. Prof. Hans-Peter Hartung uit Düsseldorf presenteerde de interim-resultaten van de ENSEMBLE-studie, waarin gekeken werd naar het behandelingseffect van ocrelizumab bij behandelingsnaïeve patiënten met vroeg-stadium ‘relapsing-remitting’ MS. Prof. Emmanuelle Waubant uit San Fransisco hield een presentatie over de langetermijn-inzetbaarheid van de ziektemodulerende middelen natalizumab en anti-CD20-middelen. Daarnaast kwamen onder andere studies aan bod met betrekking tot relapsen en atrofie, en onderzoeken naar de uitkomsten van mensen met MS die een stamceltransplantatie zijn ondergaan.

Met dit congresverslag hebben wij geprobeerd recht te doen aan het diverse programma van ECTRIMS 2022. Wij wensen u veel leesplezier.